Tiny-House is een nieuw project van de "SMP", Ons doel is het bespreekbaar maken van ruimte voor Tiny Housses in Papendrecht. Op dit moment hebben zich bij ons aangemeld, 33 bewoners die interesse hebben om aan dit project mee te doen. Wij zijn op zoek naar een perceel om 8a10 TH. op te plaatsen, met een gemeenschappelijke blokhut waar een winkeltje voor groente en fruit kan komen, vergaderzaaltje, diensten kantoor (bijv. fysio,dokter etc.) algemeen gereedschap, techn.dnst. Op het perceel komen gemeenschappelijke tuinen en een kleine boomgaard, speelplaats voor de kinderen, picknick plaats en BBQ.

Wij zullen binnenkort een 1e verkennend gesprek hebben met de gemeente, waar vanuit wij verder de plannen gaan opzetten en uitwerken. Wij hebben op dit moment overleg gehad met een particulier die ons wil helpen met het project, dit opent nieuwe mogelijkheden. Zsm. meer!

Kijk hier bij Tinyhouse pagina voor meer nieuws hierover>

 

Educatieve Heemtuin de "Lage Waard"

Een heel mooi samenwerkings project met de NVWA, het opzetten van een tuin op het deel van een schoolplein.Tevens in het kader van Steen er uit en plantje erin. De CSG. de Lage Waard aan de BK.weg in Papendrecht.

Samen met groepen van de school gaan we daar een mooi tuin project realiseren. Veel diverse percelen;  Insectenmuur/composthoop/waterplaats/takkenhaag/pluktuin met plek voor de vogels,insecten en water diertjes.

Het plan is uitgezet, de eerste planten en boompjes worden geplant, de komende maanden zijn we er druk mee.

Wij hopen op diverse fondsen om ons te helpen met de inrchting; Oranje Fonds/gemeente Papendrecht/erfgoed Zuid Holland/sponsors en natuurlijk de school die al een budget heeft vrijgemaakt.