projecten

Sinds de oprichting heeft de Stichting al diverse projecten opgezet.

Hieronder een overzicht;

Afgelopen jaar zijn er drie schooltuinen opgezet, met steun van het Oranje Fonds. De tuinen van de spil draaien al ruim 1 jaar. Verrassend is te zien, na een periode van stilstand, de tuin van de Tjaskermolen is weer volledig in bedrijf, 4 buren werken aan de tuin, dit is een heel mooi voorbeeld wat men op weinig m2 kan doen en planten!

Inmiddels is het VoedselBos een feit, gedeeltelijk aangeplant. Wij verwachten het komend voorjaar 2019 de eerste vruchten er van te plukken.

DONDERDAG 30 APRIL 2015 WAS DE OPENING VAN DE EERSTE 'SOCIALE MOESTUIN: DE 'MOESMOLEN'.

Onder grote belangstelling is 30 april 2015 de moestuin aan de Moesmolen geopend door wethouder C. Koppenol samen met initiatiefnemer Leo Quist. Naast deze sprekers voerden ook Jenny Vos en René van Engelen (Groen Links) het woord als ook Heleen, die samen met Ilse, Eleanor en Judith, de tuin gaan bewerken.

 

Het was een feestelijke bijeenkomst die omlijst werd met muziek, een hapje en drankje. 

 


OPENING PERCEEL VOEDSELBANK: "VOEDSELBRON"

Zaterdag 26 september 2015 was de officiële opening van het perceel bij de Voedselbank. De opening werd verricht dor de heer Jan Nathan Rozendaal, Wethouder Sociale Zaken en Claudia Stijl, naamgever het perceel.

 

T.b.v. dit project heeft de firma H. Visser Hoveniers uit Papendrecht (Constantijn Huygenslaan 6) geheel belangeloos het grootste deel van de grond van het perceel gefreesd. 

 

Daarnaast heeft één van de donateurs ongeveer honderd groenteplantjes gedoneerd.


De opening van de Voedselbron vond plaats tijdens de Burendag 2015 en werd mede mogelijk gemaakt door Douwe Egberts i.s.m. het Oranjefonds.

Educatieve tuin van de mbo, de Lage Waard aan de BK.weg.

 

Hier is een mooie samenwerking ontstaan met de NVWA en de SMP met de school. Een groot deel van het achter schoolplein gaat ingericht worden als een zg. heemtuin/bos, met diverse percelen zoals; insectenmuur/composthoop/pluktuin ,een echte poel voor padden en andere water diertjes.

De komende maanden hopen wij het perceel verder in te richten.